fbpx Menu

De 2020 Spyder en Ryker line-up!

Waanzinnige wielen op de Spyder RT Limited!

De 2020 Can-Am onthullingen.

Op 11-09-2019 werd er de door de fabrikant BRP in Las Vegas, de 2020 line-up gepresenteerd. In de wandelgangen hadden we mogelijk wat gehoord over een nieuwe Can-Am Spyder RT die sinds zijn komst in 2010 dan mogelijk in een nieuw jasje zou worden gestoken. En niks is minder waar, want de nieuwe Spyder RT en Spyder RT Limited zijn een feit. Ook zijn er voor de overige modellen Spyder en Ryker genoeg leuke toevoegingen die we in dit nieuwsoverzicht bespreken.

Over de jaren heen hebben de technische mensen bij BRP (Bombardier Recreational Products ) Alle min en pluspunten verwerkt en zijn aan de slag gegaan om de meeste slimme en luxe Spyder te bouwen. Ook waren er wensen zoals een nog comfortabelere zit en voetpositie. Ook werd er verlangd dat er meer bagage ruimte moest komen, maar vooral nog meer luxe en plezier voor beide! En die uitdaging is heel serieus genomen. Hieronder lees je wat zoal kan verwacht van de nieuwe Line-up.

RT & RT LIMITED

Brian Manning van Club BRP 2020 verteld dat de nieuwe Spyder RT zoals die nu ontwikkeld is, gemaakt is door de feedback van vorige en huidige eigenaren. Hij zegt “dit is de door jullie ontworpen Spyder, wij hebben naar jullie geluisterd”. Aan de voorzijde kunnen we nieuwe verlichting terug vinden. Zowel onder aan de opslagruimte en boven bij de koplampen. Of dat voor de Europese modellen ook het geval zal zijn moet blijken, want wij hebben al vaker gezien dat door homologatie in Europa dit verboden is. Aan de voorzijde van de RT kunnen we ook terug vinden, de vergrote opslagruimte die maar liefst voor ongeveer 24 liter extra opbergruimte zorgt. Aan de zitpositie is erg veel aandacht besteed, zo is er weer rekening gehouden met hoek van de benen die in 90 graden het meest comfort geven. De lange “floorboards” zorgen voor veel comfort aan de benen en voetpositie. Zo kun je vanaf nu makkelijker je voeten kwijt op de 58cm lange voetsteunen. Ook is er nagedacht dat je nog makkelijker de rem kan bedienen. Van het zadel kunnen we verwachten dat we niet te dicht op de bijrijder zitten. Zo bied het zadel meer ruimte voor de bestuurder als wel voor de bijrijder en zit de bijrijder iets hoger, zodat je tijdens het optrekken en remmen niet constant tegen elkaars helm zult botsen. Ook is het zadel bij de Spyder Limited 2020 verwarmd voor zowel bestuurder als bijrijder.

Houdt zich goed on ruw terrein.

Net als eerdere jaren zijn ook nu weer alle handvaten verwarmd voor zowel bestuurder als de bijrijder. Aan achterkant kunnen mooi afgewerkte zij- en topkoffers verwachten met USB-aansluitingen. Maar wat we ook zien terug komen op de 2020 Spyder RT is wat we al eerder zagen op de F3-T en F3 LIMITED, de afneembare topkoffer. Zo kun je nu dus goed bepakt als wel sportief met een RT rijden. Binnen de minuut kun je met het nieuwe LINQ-systeem de topkoffer demonteren en een fraaie afdekplaat in diverse kleurstellingen terugplaatsen. Het LINQ systeem is ook handig om uit te breiden met extra accessoires, zoals: een rugleuning en kleinere handige topkoffers. Nog niet genoeg ruimte? Ook voor 2020 komt BRP weer met een prachtige aerodynamische trailer.

Aan de bovenzijde bij het stuur kunnen we een vernieuwd handschoenenvakje  terug vinden. Vroeg zat deze ter hoogte van het kruis, maar nu zit de waterdichte opbergruimte dus boven het stuur. Net als eerdere RT’S is het windscherm verstelbaar en bij het af zetten van het contact zul je zien dat deze volledig terug naar beneden zakt, wat er erg chique uitziet. Wanneer je RT aanzet zal deze automatisch in de originele stand terug naar boven gaan. Ter hoogte van het kruis waar bij eerdere RT modellen het handschoenenvakje zat, zitten nu makkelijk te bieden knoppen voor het bedienen van het dashboard. Zo kun je nu nog veel makkelijker het BRP Connect en Infotainmentsysteem bedienen op het waanzinnige 7,8 inch grote LCD display.

Spyder RT & RT Limited

De motor is ongewijzigd gebleven. Zo blijft het een semiautomatische transmissie met duim en wijsvingerbediening bij het linker handvat. Een 1330 ACE 6 versnellingsbak met achteruit.

F3 Familie

Voor de F3 line-up zal er niet heel veel veranderen. De al complete F3 serie is door de afgelopen jaren al behoorlijke gefinetuned. Veel van de updates aan de nieuwe RT konden we al langere tijd terug vinden op de F3’s. Waaronder bijvoorbeeld het LINQ en UFIT systeem. Voor 2020 is de meest opmerkelijke update het dashboard op de F3-S, die we al konden van de F3-T, F3 LIMITED en de RT serie. Nu dus ook op F3-S. Koppel eenvoudig je telefoon aan het waanzinnige infotainmentsysteem. Het waanzinnige LCD scherm is een hele complete toevoeging aan de F3-S. Koppel app’s en veel meer, eenvoudig via BRP-CONNECT en jouw telefoon.

Ryker Familie

Ook zal er voor Ryker 600, 900 en 900 Rally niet vreselijk veel veranderen. Optisch hebben we gezien dat de Rally uitvoering andere zilveren panelen krijgt aan de zijkant. Maar de grootste winsten zitten hem in coole extra accessoires. Zo is er een dashboard ombouwkit te verkrijgen. Hier mee komt het dashboard helemaal voorin te zitten waar nu het opbergvakje zit. Dus je levert in op je opbergruimte, maar genereert wel een waanzinnig stoere look. Ook is er een handige Seatcover voor de maxmount wanneer je alleen wilt rijden. Ook komt er een rugleuning voor de bestuurder.

Nieuw dashboard style!
Nieuw zadel

Allemaal waanzinnig nieuws! En we zullen snel met nog meer updates komen wanneer wij nog meer weten over de 2020 line-up!

Wil jij als eerst met een 2020 Spyder of Ryker de Nederlansdse wegen verkennen? Dat willen wij belonen. Pre-order nu jouw 2020 Spyder of Ryker en wordt beloond met:

Ryker: 400,- accessoire voucher

Spyder: 800,- accessoire voucher

Deze actie loopt tot 31-10-2019

Pre-order

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.